Hét kledingmerk voor vaders: Daddycoolsquad

Nederland telt een aantal mooie initiatieven op het vlak van vaderschap. Op VADER Magazine geven we die initiatieven natuurlijk graag de ruimte. Recent spraken we met Mohamed van Daddycoolsquad: hét kledingmerk voor vaders. Daar wilden we natuurlijk meer over weten!

Soms kom je online iets of iemand tegen waarvan je denkt: daar zit een mooi verhaal in. Sinds we met VADER Magazine actief zijn op Instagram, worden we met regelmaat verrast door de mooie posts van @Daddycoolsquad. Onze nieuwsgierigheid werd niet alleen gewekt door de gave hoodies met opdrukken als Daddy is a King’s Title, maar ook door de persoon áchter dit kledingmerk voor vaders. De posts worden, naast natuurlijk de afbeelding, vaak voorzien van een prachtig stukje tekst, waarin oprichter en eigenaar Mohamed liefdevol praat over het vaderschap, het leven met zijn gezin én waarom hij doet wat hij doet. Mohamed is duidelijk een man met een missie. Tijd voor een nadere kennismaking!

Mohamed, hoe kwam je op het idee om een kledingmerk voor vaders te beginnen?

Ik had al een tijdje het idee om iets met kleding te doen. Bij de geboorte van mijn eerste dochtertje Alina viel me op dat bezoekers specifiek cadeautjes meenamen voor de kersverse moeder en natuurlijk voor de baby, maar niet voor de vader. Dat is nu eenmaal de gewoonte. En begrijp me niet verkeerd: ik ben ook van mening dat de kersverse moeder en de baby verwend dienen te worden bij de geboorte, maar vind daarbij ook dat er ook aandacht voor de vader mag zijn. Na de geboorte van mijn eerste dochtertje, dus nog voordat de tweeling geboren was, had ik vaak een ‘klik’ met andere vaders die ik tegenkwam. Bijvoorbeeld in de supermarkt, op straat of in het winkelcentrum. Zo van: “ik zie jou ook, Daddycool. goed bezig!” Dat, maar ook het feit dat vader zijn een prachtige zegening is, heeft mij geïnspireerd om me toe te gaan leggen op kleding rondom het thema vaderschap. Na de geboorte van onze tweeling (twee dochters) is het merk ‘Daddycoolsquad’ daadwerkelijk tot stand gekomen.

kledingmerk voor vaders
Hét kledingmerk voor vaders: Daddycoolsquad

Op je website staat dat je met Daddycoolsquad vaders hun welverdiende podium wil geven. Het is een boodschap waar wij ons natuurlijk ook in kunnen vinden. Waarom is dit volgens jou zo belangrijk?

In mijn ogen gebeurt dit nog te weinig, terwijl de rol van de vader, net zoals die van de moeder, van cruciaal belang is bij de opvoeding van het kind. En ik vind persoonlijk ook dat je trots moet zijn als jij de titel van vader mag dragen, letterlijk met onze kleding, maar óók figuurlijk. Ik vind dan ook dat wij vaders echt actief de verbinding met elkaar mogen opzoeken. Net zoals de moeders dat onderling doen. Voor een stuk herkenning, maar zeker ook érkenning. Daarom vind ik het ook mooi dat er steeds meer initiatieven komen die zich echt richten op vaders. Een mooi voorbeeld is wat jullie doen met VADER Magazine, voor en door vaders.

Mooi! Over jouw visie op vaderschap willen we straks nog veel meer horen. Maar kun je alleereerst iets vertellen over het assortiment van Daddycoolsquad? Welke items kunnen geïnteresseerden bij jullie vinden?

Op dit moment bestaat het assortiment van Daddycoolsquad uit high quality hoodies, T-shirts en sweaters. Ook hebben we nog enkele maten hoodies voor kinderen die te combineren zijn met de hoodies voor vaders. Vader-zoon kleding of vader-dochter kleding, zeg maar. Onze items herken je aan het logo, maar ook aan de verschillende opdrukken die wij gebruiken, te weten: Daddycoolsquad, Daddy is a King’s Title en Daddy isn’t just a Title.

De hoodies, T-shirts en sweaters van Daddycoolsquad zien er kwalitatief erg goed uit en lijken me bijzonder geschikt als cadeau voor (aanstaande) vaders. Maar naast de kleding heb ik de indruk dat je ook een soort ‘statement’ wil maken. Wat is jouw visie met Daddycoolsquad? Wat zou je willen bereiken?

Dat de rol van de vader meer maatschappelijke waardering krijgt en dat vaders ook de credits krijgen die zij verdienen. Met onze kwalitatief hoogstaande items én het herkenbare logo willen wij benadrukken dat de titel vader een titel is die je met trots mag, nee: moet dragen. Wat ik zou willen bereiken, is dat men ook aan de vader denkt als zij op kraambezoek gaan of op andere momenten, buiten natuurlijk Vaderdag om. Daarnaast willen wij vaders het podium geven dat zij verdienen. Daarom zijn we van plan om vanuit Daddycool binnenkort ook te gaan bloggen, zodat vaders zich met ons merk en wat we willen uitdragen kunnen identificeren. Om zo nog meer die verbinding, erkenning en herkenning op te zoeken. Samen met andere initiatieven en partijen wilen we vanuit Daddycoolsquad een bijdrage willen leveren aan het positioneren van vaders in het algemeen.

Wat mooi! Je passie voor het vaderschap komt natuurlijk ook ergens vandaan: je bent vader van drie dochters. Je posts bevatten regelmatig prachtige, beschouwende verhalen vanuit jouw perspectief als vader, waaruit een grote betrokkenheid blijkt. Kun je iets meer vertellen over jouw eigen gezinssituatie?

Jazeker, met alle liefde. Ik ben getrouwd met een prachtige en liefdevolle vrouw, bovendien ook enorm actief als lifestyle- en mommyblogger op Instagram. Samen vormen wij een goed team, waarbij wij samen de struggles overwinnen en samen de mooie momenten van het leven en het ouderschap vieren. Daarnaast hebben we inderdaad drie prachtige dochtertjes. Mijn oudste dochter Alina is bijna 4 jaar en de tweeling (Aïcha en Asiya) is nu 2. Leuk weetje: de drie sterren in het logo van Daddycoolsquad staan voor mijn drie dochters.

Meer dan een kledingmerk voor vaders: het gezin!

Wat ik ook erg mooi vind, is dat je in je stukken niet alleen schrijft over jou en je kinderen, maar ook heel liefdevol bent naar je partner toe. En dan met name de manier waarop je respect toont voor de positie voor de zwangere vrouw en jonge moeder. Jullie lijken echt als ‘team’ te werk te gaan. Kun je iets vertellen over hoe jullie het ouderschap samen invullen?

Zoals vele ouders hebben wij als gezin ook onze ups-and-downs, maar wat kenmerkend is voor hoe wij het doen is dat we het ‘samen’ doen. Communiceren is écht de sleutel, hoe cliché dat misschien ook mag klinken. Bij de geboorte van ons eerste kindje hebben we alles samen uitgevogeld en hebben we onze eigen manier van opvoeden ontwikkeld. Het allerbelangrijkste daarin is dat je doet wat goed voelt voor jou/jullie. Vanuit verschillende hoeken zullen adviezen komen, maar uiteindelijk beslissen jullie als kersverse ouders wat jullie met die adviezen doen. En kijkend naar hoe we het nu inrichten is dat we een bepaalde routine hebben gecreëerd om alles draaiende te houden.

Hoe ziet die gezinsroutine en verdeling er in de praktijk uit?

Onze werkroosters zijn op elkaar afgestemd. Zo zijn er bijvoorbeeld duidelijke afspraken over wie de kinderen wanneer brengt en ophaalt van de peuterschool. Ook zorgen we ervoor dat er voldoende ruimte is voor me-time, een momentje voor jezelf die je kan én mag invullen hoe jij dat wilt. Datzelfde geldt voor quality time met elkaar, wat in de georganiseerde chaos van een jong gezin zeker nodig is in het belang van de relatie. Daar proberen we scherp op te blijven.

Georganiseerde chaos: volgens mij kun je het leven als jong gezin niet beter omschrijven. Zeggen dat jullie allebei bewust met het ouderschap bezig zijn, is een understatement. Jij geeft vaders hun welverdiende podium, en je partner heeft het boek MosliMama geschreven. Voor wie is dit boek interessant? En welke lessen kunnen (aanstaande) vaders en ouders uit dit boek halen?

Dit boek is interessant voor iedereen die een kinderwens heeft, zwanger is of al moeder is geworden. De rol van de vader komt overigens ook op verschillende plekken terug in het boek. Een belangrijke les uit het boek is dat je door open te staan voor andere culturen en religies, je veel kunt leren over het ouderschap. Alle culturen en geloven hebben zogeheten ‘handigheidjes’ die je wellicht verder kunnen helpen in je ouderschap. Verder gaat het boek ook in op de realistische, imperfecte kant van het ouderschap.

Wat bedoel je met de imperfecte kant van ouderschap? Dat het nooit altijd rozengeur en maneschijn is?

Klopt! Niet alles loopt namelijk vlekkeloos in een gezin. Het boek laat zien dat dat ook helemaal prima is. Mijn vrouw, ook wel bekend als Hijabsecrets op Instagram, wil met dit boek vooral aankaarten dat juist die imperfecte kanten van het hebben van een kinderwens tot aan ouderschap bij het leven horen en dat je niet te streng voor jezelf moet zijn. Zo gaat ze bijvoorbeeld in op het stuk wanneer het niet lukt om zwanger te worden, hoe je omgaat met depressieve gevoelens én schrijft ze over hoe belangrijk de rol van de vader eigenlijk is. Een aspect dat, in mijn ogen, nog altijd te weinig wordt belicht.

Kledingmerk voor aanstaande vaders
Alleen maar liefde!

Welke tips zou jij, vanuit jouw eigen ervaring, andere (aanstaande) vaders willen meegeven?

Schroom niet om met andere vaders te praten over het vaderschap, maar laat je niet (negatief) beïnvloeden door hun verhalen. Want elke situatie is anders. Doe vooral wat goed voelt voor jou en je gezin. Een weet: een stukje onzekerheid hoort erbij, want het is allemaal nieuw. Wat ik persoonlijk ook een belangrijke vind, is dat je op een open manier communiceert met je partner, of bijvoorbeeld je beste vriend, broer of zus. Want ook jij hebt bepaalde gevoelens, ook jij vind het spannend. En ook jij wil je gehoord voelen. Hoewel het soms beter is om die gevoelens even weg te stoppen in het bijzijn van je partner die weleens heftig kan reageren door de hormonen of de vermoeidheid. Dan is het de kunst om haar bij te staan en jezelf even weg te cijferen. Jouw gevoel mag er ook zeker zijn, maar wees een goede steun voor je partner. Vergeet niet dat je hier samen aan bent begonnen.

Mooie boodschap, Mohamed. Deze sluit ook naadloos aan bij ons eigen boek voor aanstaande vaders: Kickstart je Vaderschap. We kunnen inmiddels wel met zekerheid zeggen dat je met Daddycoolsquad op een missie bent. Wat kunnen volgers van jouw kanalen én van Daddycoolsquad binnenkort verwachten? Waarom zouden ze je moeten volgen?

Naast ons kledingmerk willen we ook een platform creëren waarbij vaders elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan. We zullen creatieve content bedenken in de vorm van foto’s, blogs en wie weet wat nog meer. Ook zullen we het assortiment op termijn gaan uitbreiden met onder andere giftboxen voor vaders en cadeaus voor (aanstaande) vaders. Dus ben je als vader op zoek naar inspirerende berichten over het vaderschap? Of ben je op zoek naar een origineel en stoer cadeau voor (aanstaande) vaders in je omgeving? Of zie je jezelf al rondlopen in zo’n hoodie of T-shirt? Neem gerust een kijkje op onze instagrampagina of bezoek de Daddycoolsquad webshop. Laten we er samen voor zorgen dat vaders het podium krijgen dat ze verdienen!

Disclaimer: VADER Magazine wil mooie initiatieven onder de aandacht brengen bij een grote(re) groep vaders. Om die reden hebben wij Daddycoolsquad benaderd voor een interview. Dit is geen advertorial en ook is er geen sprake van een andersoortig (financieel) belang.

Deel dit artikel:

Dit item bevat de vader thema's:

Plaats een reactie

Interview items met hetzelfde thema

maternal gatekeeping

Maternal gatekeeping en de vaderrol bij opvoeding

Maternal gatekeeping is een fenomeen dat zich vaak kort na de geboorte van een baby aandient en waardoor je als kersverse vader misschien niet altijd de rol pakt die je ...

Waarom het goed is als je als vader voorleest

We weten natuurlijk al jaren dat voorlezen een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen. Maar wist je dat als een vader voorleest, dat nog eens extra voordelen met ...
Band tussen vader en baby

Hoe krijg je als vader een veilige hechting met je baby? 14 tips!

Kun je als vader vanaf het begin een band opbouwen met je baby? Spoiler alert: ja, dat kan! In dit artikel vertellen we je meer over de hechtingsrelatie tussen vader ...
vader dochter quality time

Column Armand: Je snapt het pas als je zelf vader bent

In de reeks 'genieten van het vaderschap' geeft Armand Sag wekelijks een inkijkje in zijn leven en vaderschap. Ook reflecteert hij op de rol die de vader in onze samenleving ...

Vader worden en niet getrouwd? Hier moet je op letten!

Als je vader wordt ben je in Nederland niet automatisch ook de juridische vader van je kind. Ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap met de moeder ...

Omgaan met een miskraam: hoe doe je dat als vader?

Een miskraam: het is iets wat je als aanstaande vader nooit hoopt mee te maken, maar ongeveer tien procent van alle zwangerschappen mondt uit in een miskraam. Zelf dacht ik ...
aandacht voor je kind

Papa zijn: zó heb je als vader en kind samen een leuke dag!

Een aanwezige en betrokken papa zijn: dat is mijn uitgangspunt sinds ik vader ben geworden. Maar ja, écht aandacht voor je kind hebben, hoe doe je dat als je nog ...
vader dochter quality time

Column Armand: Je snapt het pas als je zelf vader bent

In de reeks 'genieten van het vaderschap' geeft Armand Sag wekelijks een inkijkje in zijn leven en vaderschap. Ook reflecteert hij op de rol die de vader in onze samenleving ...

Vader worden en niet getrouwd? Hier moet je op letten!

Als je vader wordt ben je in Nederland niet automatisch ook de juridische vader van je kind. Ben je niet getrouwd of heb je geen geregistreerd partnerschap met de moeder ...

Dit vind je vast ook interessant

vader dochter quality time

Column Armand: Je snapt het pas als je zelf vader bent

kledingmerk voor vaders

Hét kledingmerk voor vaders: Daddycoolsquad

cursus voor aanstaande vaders

De cursus voor aanstaande vaders van David Borman